Какъв ламиниран паркет ви предлагаме в Tsonev Flooring

При нас ще намерите огромно разнообразие ламиниран паркет на европейски производители с гаранция за качество. Предлагаме ламинат с различна структура, дебелина, повърхностна обработка, в класически и дизайнерски стилове. Разгледайте ги и изберете най-подходящата подова настилка за вашия дом. Качеството е гарантирано, а цената – изгодна за вас. Ако имате нужда от помощ, посъветвайте се с консултантите в нашите магазини.

Дебелината на ламинирания паркет може да варира от 6 мм и 7 мм до 12 мм, в зависимост от производителя и предназначението. Колкото по-голяма е дебелината на ламината, толкова по-високи са звукопоглъщащите и топлоизолационни свойства на бъдещия под и толкова по-лесно ще бъде полагането.

Класът на ламинат показва степента на допустимо натоварване на пода, неговата трайност: 31 до 32 класа са достатъчни за къща, но за кафе, спортна зала или детски клуб, клас 33 е по-добър или клас 34 и за предпочитане водоустойчив.

Смята се, че ламинираният под не понася вода, но през последните години се появяват устойчиви на влага и водоустойчиви опции.

Ламиниран Паркет

Ламинираният паркет е модерна подова настилка, все по-предпочитана от българския потребител. Ламинатът наподобява класическия дървен паркет, като се предлага в богата гама от дървесни варианти. Ламинираният паркет има висока износоустойчивост (над 15 години за жилищни сгради), монтира се бързо и веднага след монтажа влиза в употреба за разлика от дървения масивен паркет, който отнема повече време за редене, лакиране и изчакване на лака да изсъхне

Лесният  монтаж на ламинираният паркет е възможен благодарение на клик система за монтаж – отзивите на клиентите ни показват, че дори неопитен новак често може да се справи с инсталацията.

Ще откроим предимствата на ламинирания паркет:

  • Достъпни цени на ламиниран паркет;
  • Разнообразие от модели разцветки;
  • Лесен за редене и бърз монтаж;
  • Лесна поддръжка и почистване;
  • Висок срок на годност (износоустойчивост) и др.

Структура на ламината

Най-външният ламиниран слой (който дава името на ламината) подобно на дървения паркет също съдържа защитен безцветен лак, който предпазва настилката. Лакът при ламината обаче се поставя с помощта на ултравиолетови лъчи по отделните елементи и ламинатът се продава в готов вид без нужда от допълнителни процедури след монтаж.

Под ламинирания слой видимата част представлява декоративна хартия, която може да имитира различен тип дърво (дъб, бук, ясен, махагон и пр. в различни цветови варианти) според предпочитанията на клиента.

Декоративната хартия се закрепва над носещата част – плоча от дървени частици (тип ПДЧ), която представлява плоскост с висока плътност, издържаща на натоварване. Върху HDF дъската се нанася декоративен слой, имитиращ различни видове дърво, естествен камък, керамични плочки или нещо още по-креативно.

ПДЧ плочата се подплътява с т. нар. работен лист, който се вижда на долната страна на плоскостта. Работният лист цели да предпази ламината от влага, която може да го повреди.

Разгледайте нашите каталози

Tsonev Flooring предлага богата гама от висококачествени ламинирани паркети на марките:

Можете да посетите нашите шоуруми в гр. София и гр. Велико Търново или да се свържете чрез посочените контакти с нашите консултанти, които да ви насочат при избора на най-подходящия модел ламинат за вашия дом или офис!

При закупуване на ламиниран паркет от Tsonev Flooring попитайте за възможностите и цените за поставяне на ламинат.