Трислоен паркет – популярно подово покритие не само по света а и в България, състоящо се от три слоя. Долният слой е направен от шперплат, направен от смърч или бор. Вторият, среден слой е направен от плътни дъски от иглолистни дървета. Именно този слой прави настилката устойчива на влага и температурни промени поради факта, че елементите са положени перпендикулярно на влакната на първия слой. Горният или декоративен слой е тънко покритие, направено от скъпи видове естествено дърво. Животът и качеството на дъската ще зависи от дебелината на горната повърхност  на покритието на трислойният паркет.

Подбор и дизайн на трислоен паркет

Малко вероятно е трислойният паркет да се конкурира с естествен артистичен паркет. Въпреки това, днес в асортимента има много различни опции за създаване на уникален паркет. Разнообразие от трислоен паркетПроизводителите използват все повече и повече разновидности на скъпо дърво, за да направят декоративния чар на паркетните дъски. Това ви позволява да създавате всички видове стилове и модели, които предават външния вид на естествен паркет. Такива свойства на модерният трислоен паркет го правят идеална декорация на пода в апартаменти, офиси и други помещения, които изискват придържане към скъп класически стил.

Появата на паркета директно зависи от така наречената селекция от дърво. Това означава, че горните ламелите са изработени от дърво от същия вид, със същия цвят и структура. Има три възможности за избор:

Select – горният слой на дъската е съставен от внимателно подбрани дъски със същия цвят и структура. Той е идеален за интериорна декорация в класически стил. Този вид паркетна дъска ще се съчетае добре с класически мебели, изработени от естествено дърво;

Natur – в това изпълнение могат да присъстват малки възли и разлика в цветовата палитра;

Rustic – има значителни цветови разлики, както и възли. Подходящ за декорация в стил кънтри.

Разнообразие от трислоен паркетРазнообразие от подови настилки Tsonev Flooring

Външният вид и цената зависят от избора на трислойната настилка. Ако цветът е равномерен, без недостатъци, тогава, съответно, цената ще бъде по-висока. Ако дизайнът на стаята е планиран в класически стил, тогава за това е по-добре да използвате  паркет „select“. Той е идеален за строгите стандарти на класическия стил.

About the author
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit