Винаги е много важно да можете да определите процедурата за ремонта в апартамента или къщата, защото от това зависят планирането на строителните и монтажни процеси, естетическият вид, а също така и възможни финансови разходи.

Днес закупуването на строителни материали не е евтино удоволствие, особено ако искате да направите дома си възможно най-уютен и комфортен. И по време на ремонта могат да възникнат най-непредвидени ситуации. За да предотвратите подобни инциденти, трябва да имате представа за процедурата за работа. Особено когато става въпрос за монтаж на интериорни врати и полагане на подови настилки.

 

Поставяне на вратите или монтиране на ламинат да е първо?

Мнозина спорят за процедурата за подобна работа. Всичко зависи от това кой краен резултат ви е най-интересен и за какво сте готови да пожертвате.

Първи могат да се инсталират както интериорните врати, така и подовите настилки, но е необходимо да се спазват няколко основни правила.

При решаването на подобен въпрос е необходимо да се помни, че монтирането на вратите включва мръсна работа. Ето защо в хода на работата е необходимо да бъдете много внимателни и точни, ако скъпото покритие на пода вече е заело своето място.

 

Какво казват експертите?

Много експерти твърдят, че инсталирането на вратите е последният етап на ремонта и няма изключения от това правило. Вратите, като правило, се инсталират вече на готовия под, тъй като ако ги инсталирате първо, тогава е почти невъзможно да монтирате ламината около касите перфектно. След работа ще има празнини, които трябва да бъдат покрити с уплътнител. В същото време е трудно да се изчисли правилно хлабината от грубия под. И това е доста дълъг и трудоемък процес.

В много случаи касите са вече е инсталирани. След това трябва да направите, така че те да не оказват натиск върху ламината, и така че да няма твърдо закрепване към основата.

Не забравяйте, че след полагане на ламината нивото на пода става по-високо, което означава, че вече инсталираната врата ще трябва да бъде демонтирана и подрязана. Ако говорим за стъклени конструкции, тогава това по принцип е невъзможно и ще е необходимо да се увеличи височината на отвора.

Първо да се монтира ламинираният паркет-Монтирането на вратите върху готовият под ще бъде много по-лесно. Но проблемът е, че тогава всички мръсни работи, които ще се извършват по време на монтажа на вратите ще се проведат в готовите помещения с подови настилки, а никой от нас не иска да изхвърли красивия под веднага след като е монтиран?

Първо да се монтират интериорните врати- Ако решите първо да инсталирате вътрешните врати след това да продължите с полагането на подовата настилка, тогава трябва да е изравнен пода и да се знае дебелината на настилката и подложката

Касата се монтира в отвора, така че да не опира на пода. Скъсете долните краища на касата до дебелината на ламината, основата и още няколко милиметра, така че да не натискат върху покритието.

Когато окачвате крилото на вратата, вземете предвид височината, до която ще се издигне пода в стаята, и оставете няколко милиметра свободно пространство между крилото и пода.

След като инсталирате настилките, можете да направите точни измервания на отвора, както и да поръчате желаната врата. За разлика от касата, не е толкова лесно да се скъси готовото крило, особено ако платното не е от масив.

Говорейки в проценти, повече от 70% от специалистите, когато решават дали вратите или ламинатът са на първо място, са склонни да изберат първичното полагане на подовият материал, тъй като е много трудно да се отреже ламинатът по профила на касата. В този случай ще е необходима технологично разстояние за термично разширение а това отново е празнина.

Като цяло, трябва всеки да реши кое да монтира първо в предвид предимствата и недостатъците на всяка от съществуващите опции. Ако не сте напълно сигурни, консултирайте се със специалист и планирайте работата правилно.

About the author
Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit